Cum apar ridurile?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră pierde acidul hialuronic și încep sa apară linii fine, care sub influența factorilor externi (soare, dietă și anii în care mușchii faciali s-au tot mișcat) se transformă în riduri. Ridurile sub efectul resorbției grăsimii de sub piele, al gravitației se transformă în pliuri, falduri creând aspectul “feței de buldog”.

Aceasta este, în mare, explicația ridurilor la persoane mai în vârstă, însă există și persoane tinere care au riduri. Aceste persoane sunt din categoria persoanelor foarte expresive (râd mult, se încruntă des, se miră vizibil). Ridurile lor sunt riduri de dinamică musculară și dispar când fața este relaxată însă cu anii încep sa fie prezente și în faza de relaxare.

Cum se pot reduce ridurile?

Principalele metode de reducere a ridurilor folosite in dermatoestetica sunt:

  • Injectare de toxină botulinică
  • Injectare de acid hialuronic
  • Redensificarea pielii feței


Injectarea de toxină botulinică - se folosește în special în treimea superioară a feței, pentru ridurile fine și/sau pentru ridurile de dinamică musculară (la persoanele mai tinere). Mai mult...

Injectarea de acid hialuronic - se folosește pentru refacerea volumelor de grăsime pierdute. Fillerele cu acid hialuronic diminuează cu discreție semnele îmbătrânirii dar pot fi folosite și pentru a accentua subtil ceea ce v-a dăruit frumos natura. Se folosesc diverse formule pentru diferitele zone ale feței. Mai mult...

Redensificarea pielii feței - proceduri de mezoterapie, microneedling cu Dermapen™ (eventual cu cocktail de substanțe) sau laser.

SUS