Cearcănele sunt descrise de pacienți ca fiind culoarea mai închisă a pielii și apariția unor șanțuri inestetice sub ochi.

Cearcănele sunt consecința, în principal, a resorbției grăsimii din jurul ochilor și a creșterii laxității ligamentelor din zonă. Principala cauză e vârsta, la care se adaugă stresul, lipsa de odihna, fumatul, expunerea la soare, modificări repetate de greutate corporală sau unele boli cronice.

Uneori pot fi intâlnite și la persoane tinere, în acest caz cearcănele se datorează moștenirii genetice.

Sunt de cele mai multe ori o problemă de estetică majoră pentru că dau un aspect de față obosită, privire întunecată, ștersă.

Tratament

Există metode prin care se pot ameliora. Intervenția constă în injectarea unor formule speciale de acid hialuronic pentru completarea deficitului de grăsime, pentru hrănirea zonei. Pentru depigmentare se pot face ședințe de mezoterapie cu cocktail-uri de substanțe cu rol antioxidant și depigmentant.

Nu sunt deloc traumatizante aceste proceduri. Se realizează sub anestezie locală (cu cremă anestezică), în plus substanța de injectare conține la rândul ei substanță anestezică.

Pot apare umflături sau vânatăi care dispar între 48 și 72 ore. Din experiența proprie, 70% dintre pacienții injectați de mine nu au avut niciun fel de umflături sau vânătăi, iar senzația de disconfort dispare în maxim 24 ore.

Cât durează

Perioada în care acidul hialuronic special pentru cearcăne se integrează complet în pielea din jurul ochilor este de 14 zile. Doar dupa acestă perioadă se poate vedea rezultatul final și se poate lua în calcul o eventuală retușare.

Durata medie de viață a acestei injectări este, dată de către producători, ca fiind între 12 și 16 luni. În funcție de caracteristicile fiecărei persoane (metabolism, activitate fizică) această perioadă poate fi mai mică sau mai mare de 12-16 luni. Ca la toate injectările cu acid hialuronic efectul nu va dispare complet așa că la o nouă injectare cantitatea necesară este mai mică.

Rezultatul însă este unul spectaculos, aspectul feței se imbunătățește în mod vizibil.

Cât costă

Cantitatea de acid hialuronic necesară pentru cearcăne variază foarte mult. Puteți fie să veniți la o consultație pentru a discuta împreună soluția cea mai potrivită (consultația este gratuită în cazul în care este urmată de injectare), fie puteți vedea o estimare de preț pentru câteva cazuri.

SUS