Cauze

Factorii care cauzează barbia dublă sunt diferiți de la persoană la persoană.

  • În primul rand barbia dublă apare odată cu înaintarea în vârstă: pielea se lasă, mușchii gâtului dobândesc o mai mare forță.
  • Fluctuațiile de greutate: ați observat că după un surplus de greutate chiar dacă ați reușit să scăpați de exces, barbia dublă nu a dispărut, este aproape imposibil să scăpăm de grăsimea acumulată în această zonă.
  • Factorul genetic: barbia dublă este prezentă uneori și la persoanele tinere și cu greutate normală, în acest caz ea se datorează factorului genetic (părinții sau bunicii lor au aceeași problemă).

Tratamentul

Pana acum tratamentul acestei probleme era fie liposucția, fie liftingul chirurgical.

De câțiva ani exista însă o procedură dermatoestetică pentru această problemă. Este o soluție minim invazivă, de injectare de cocktail-uri de substanțe cu efect de topire a grăsimilor (de exemplu pe bază de acizi secretați de vezicula biliară din corpul nostru).

Avantajele majore ale acestei metode constau în faptul că nu necesită perioadă de recuperare, vă puteți continua activitatea profesională și socială de a doua zi, nu este necesară anestezie, nu răman cicatrici și rezultatele sunt deosebit de bune.

Cât costă

E recomandat ca prima dată să veniți la o consultație, unde se va stabili de câte injectări aveți nevoie și dacă tratamentul vi se potrivește. Consultația este gratuită dacă este urmată de injectare.

Procedură Preț
Consultație dermatoestetică250 RON
Injectare bărbie dublă - 1 ședințăde la 160 EUR
SUS